A Coruna

A Coruna is een mooie stad in het noorden van Spanje. Alles wat je van een grote stad kunt verwachten is hier. Gigantische supermarkten, veel uitgaansgelegenheden, bezienswaardigheden uit de oudheid, veel auto’s en vooral heel veel mensen. Gezellig!

coruna     canon

 

Wij houden stiekem het blog bij van een stel vertrekkers uit Zweden. De boot kwamen we tegen in Harlingen. De Saloma viel op omdat de boot echt ingericht is als een vertrekkersboot. We hebben de mensen van Saloma nog niet ontmoet. Saloma schrijft in hun blog over de tapas in A Coruna. Dit lijkt een idyllisch verhaaltje en lekker eten dus we hebben dezelfde bar opgezocht. Ik kan er maar één ding van zeggen, Bah!

De tapas schijnt iets uit het zuiden van Spanje te zijn. De specialiteit in zowel zuid als noord Spanje is de gedroogde ham. Dát is pas lekker! En dan vooral de echte Iberico waarvan de eisen zelfs in de wet zijn vastgelegd. Op wikipedia staat alles over de eikels etende varkens.

ham2     ham

De jachthaven waar Bolle ligt is vergeleken bij de dag dat we aankwamen een stuk leger geworden. Wij denken dat dit komt omdat ook in Spanje het bootjes seizoen op z’n einde loopt. Het is herfst. De herfst houdt in dat de dagen met mooi weer aan het opraken zijn. Wij hebben nog wel mooi weer nodig om onze volgende bestemming te bereiken. Anders dan anders kunnen we precies zeggen waar we over een aantal dagen willen zijn, namelijk Porto in Portugal.

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *