Boas Festas!

Boas Festas staat in witte letters op etalages en bordjes gekalkt. Kerstbomen, kerstlampjes, kerstmannen, kerststallen en kerstmarkten zijn veelvuldig aanwezig in Portugal. Zelfs sneeuw onbreekt niet, al komt dat uit een apparaat. Het is tussen de achttien en twintig graden. ’s Nachts daalt de temperatuur niet verder dan ongeveer twaalf graden. Ondanks dat het prima vertoeven is rond deze tijd in Portugal gaan we toch naar Nederland.

Het definitieve besluit om naar Nederland te reizen valt drie weken voor de datum waarop we zullen vliegen. Op het moment van de beslissing zijn we nog maar een klein eindje verwijderd van Faro. De vlucht zal vanaf Faro Airport zijn. We willen niet drie weken “wachten” op onze terugreis en we besluiten door te varen.

We varen van Portifera naar Albumao en van Albumao naar Villamoera. Onderweg doen we Dosje Pringo en Aki aan maar het blijft bij de de plaatsjes rond Faro. We willen wel graag verder maar het komt er niet van.  We wachten dus toch…

Gelukkig weten we de tijd goed te benutten. We hebben het hartstikke druk met chinezen, Jandrama, de Punto en de public swimming pool. Om je een grote lap tekst te besparen, bij deze de belofte voor het Bollebericht IV >> Bollebericht V, het filmpje.

De sneeuwmachine staat op het muurtje
De sneeuwmachine staat op het muurtje
sneeuwpop2
Sneeuwpoppen gemaakt door basisschool kinderden. Dit exemplaar is gesigneerd

kerstdraaimolensneeuwpop3

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *