Duitsland, zeilen of zeilend naar Duitsland???

Duitsland 2014
Duitsland 2014

Omdat Mark er een flinke klusvakantie op had zitten en ik ook een weekje mijn handen uit de mouwen had gestoken vonden we dat we nog wel een weekje echte vakantie verdiend hadden. In eerste instantie dachten we aan een huisje met privézwembad in Frankrijk of een huisje met een openhaard in een groot bos bij een meer in Duitsland oid. Toen ons weekje vakantie naderde wisten we het nog steeds niet. We wilden eigenlijk ook wel zeilen. Lekker naar Ameland ofzo. Op de dag dat onze vakantie begon hadden we nog geen keuze gemaakt en dan komt het keuzebord heel goed van pas. Het werd dus zeilen en omdat de wind de andere kant op stond dan praktisch was voor Ameland werd het Duitsland. Een goede combinatie, al blijft dat zeegat tussen Ameland en Schier mij telkens weer parten spelen…..

We zeilden vanuit Lauwersoog naar Borkum, vandaaruit naar Emden (BBQ’en midden in de stad) en zijn via Delfzijl en Groningen weer teruggevaren naar Lauwersoog.

Lessons learned:
– Zorg voor de juiste zeilen
– Zorg voor een glad onderwaterschip
– 1,5 knopen is echt heel langzaam
– Wees voorbereid op vreemde sluizen zoals die van Emden
– Een stuurautomaat heeft even een calibratierondje nodig voordat hij het goed doet
– De keuze maken om in je bed te blijven liggen als het tij ’s nachts goed is, is de juiste keuze. Het was toch te donker.
– Ik koop een lekkere muts met flapoortjes bij de Action, zo’n ontzettend lelijke

 

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *