Heimwee

We zijn al weken bezig. We zijn er eigenlijk klaar voor op een marifoon na die nog steeds niet binnen is (onze marifoon is stuk en we krijgen onder garantie een nieuwe toegestuurd en daar wachten we dus op). We zijn ook al een keer op een haar na vertrokken. De volgende stap in ons avontuur. Verder de oceaan op en zelfs over. Eerst Kaapverden en daarna Suriname en de Carieb. Ik kijk er naar uit en tegelijkertijd ben ik me er ook erg bewust van dat als we eenmaal aan de overkant van de plas zijn even “op bezoek” in NL er niet meer bij is. De kosten van een ticket en ook vooral de kosten van een jachthaven zijn gewoon te hoog, daar is ons budget niet op gebouwd.

De afgelopen dagen waren we met een aantal andere Nederlandse vertrekkers hier in Las Palmas bezig met de weerbeelden voor de komende week. 28/30 knopen voor de wind dat is voor een paar uurtjes wel te doen maar willen we dat voor een paar dagen? Hoe gaat het met de golven? Oh de voorspelling is bijgesteld, de wind zakt een heel eind weg en een weerwindow om te vertrekken is geboren. Ook de golven zijn van redelijk formaat. Dinsdag 20 december vertrekdag (ovbv de marifoonbezorging). Bij mij knaagt er iets, het is bijna kerst, ik mis mijn familie en vrienden. Maar als we nu niet gaan dan moeten weer wachten op een nieuw weerwindow we kunnen samen op zeilen met vertrekkers die we ondertussen vrienden zijn gaan noemen. Ik blijf het heimwee gevoel wegdrukken en droom afgelopen nacht over nare dingen en wordt met een raar gevoel wakker. Dan komt het hoge woord er uit bij mij. Ik wil naar Nederland voor de kerstdagen. Mark ziet dat het serieus is en zegt, ‘ok’. Er zullen zat mensen zijn die er wat van vinden. ‘Jullie zijn al zo lang daar, steken jullie ooit wel over’ etc. Waarschijnlijk vinden we er zelf het meeste van. Met een beetje buikpijn bezoek ik onze vertrekkersvrienden om ze mijn besluit mee te delen. Ze snappen het en vinden het tegelijkertijd jammer. ‘Waarom ben je niet eerder gegaan?’ Tja, waarom niet, het is er gewoon niet van gekomen.

Nu nog even zorgen dat Bolle rustig in de jachthaven kan blijven liggen. Ik zit met zweet in mijn handen in het havenkantoor. Er is een wachtlijst met boten die nog voor anker liggen en graag de jachthaven in willen. Velen hebben zelfs gereserveerd en liggen nog te wachten. Ze zouden nog moeilijk kunnen doen en aangeven dat we tot 19 dec. betaald hebben en dus zouden moeten vertrekken. Gelukkig lacht de marinero me toe als hij me helpt en maakt hij grapjes over de duck die op ons roer staat en verlengt ons verblijf tot 3 januari. We gaan dus naar NL voor een paar dagen om voor oud en nieuw weer terug te zijn om daarna zo snel mogelijk echt de trossen los te gooien. Dan ben ik er echt klaar voor om het volgende avontuur in te stappen. Maar eerst nog even zorgen dat die nieuwe marifoon hier aan boord komt. Bolle en pakjes, wat is dat toch???!!!

About

View all posts by

6 thoughts on “Heimwee

 1. Hoi, wij zijn 28 januari in Sal misschien dat we jullie dan treffen , wordt een reis met de Oosterschelde, las dat de Eendracht ook gaat eiland hoppen in cap Verdi , misschien tot ziens . Gr. Loes .

  1. Hallo Loes,
   Sal gaat het niet worden voor ons. Wij wachten op een goed weatherwindow naar Mindelo om daar na een paar dagen weer te vertrekken voor het aanlokkelijke Suriname. We zagen de Oosterschelde al wel liggen op foto’s van vrienden van ons die al wel op de Kaapverden in Mindelo liggen. Veel plezier met de vast mooie tochten die je daar gaat maken.
   Groet,
   Mark en Melinda

 2. Kijk, wat een blog!! Mooi eerlijk zijn en kwetsbaar opstellen. Hou ik echt van. Laat je hart spreken, en je zult zien dat alles komt zoals jullie dat willen. En F*&ck die paar weken en helemaal “wat anderen er van zeggen”. Welkom in Nederland en daarna………behouden vaart!!!

  Gezellige dagen en een voorspoedig 2017!!!!

  1. Dikke kus en knuffel, nu nog vanuit het zonnige doch winderige Las Palmas. Binnenkort (over een paar weken) hopelijk vanuit het mooie Suriname!!!! Heb je nog goede tips?
   Liefs,
   Melinda

 3. De stap die je moet zetten om even terug te gaan is vaak veel moeilijker dan met oogkleppen op door te gaan. Als het dan op een moment echt niet meer gaat dan dondert je droom als een kaartenhuis in elkaar en is niet meer te repareren. Een heel goede beslissing om je even te wentelen in de schoot van je familie en vrienden. Je wordt warm onthaalt, zeker weten.

  En hoeveel mensen dromen ervan om een reis te maken zoals jullie en het alleen bij dromen laten. Van dromers krijg je dergelijke reacties.

  Als je weer terug bent is het veel zonniger …

  Fijne feestdagen
  Stinus

  nb: post wat vaker een berichtje, dan wordt het nog leuker om jullie te volgen!

  1. Bedankt Stinus!
   Het was fijn in Nederland en het onthaal was zeker warm. We liggen nu helaas nog wel verwaaid in Las Palmas in de zon, dat weer wel. Er is nu tijd voor wat achterstallige videobewerkingsklusje. Vaker een blog posten en bijblijven met onze BolleBerichten is ook 1 van de goede voornemens. Wel plaatsen we vaker korte berichten op onze Facebookpagina. Deze zijn ook te zien op de site als je een klein stukje naar beneden scrolt maar wellicht had je die al gezien. We ‘zien’ elkaar vast vaker in een avontuurlijk 2017 want wij zijn van plan flink wat meer mijlen te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *