Van kakkerlak tot BBQ

Het is eind september als ik de vraag krijg van mijn ouders of ik het leuk vind om verjaardagsvisite te ontvangen ergens op de Canarische eilanden. Superleuk natuurlijk maar de verjaardagsweek is al volgeboekt aan boord dus plannen we de week van 5-12 okt. Voor mijn ouders een totaal nieuwe ervaring want ze reizen veel maar altijd met hun eigen ‘huis’ onder de kont. Een caravan, boot of camper. Ze kunnen altijd kiezen voor hun eigen plekje en uitzicht. Een plekje kiezen op Gran Canaria is dan ook een pittig karweitje. Het moet een mooi uitzicht hebben, niet te ver van de boot, er moet geparkeerd kunnen worden, een beetje bedrijvigheid in de buurt is een must, een balkonnetje oid is een vereiste en ook nog een beetje betaalbaar graag. Via AirBnB vind ik een plekje met uitzicht op zee en bij helder weer zelfs op Tenerife. Ik boek het appartement en Mark en ik bedenken wat we van Gran Canaria willen laten zien.

Op de dag van aankomst halen we in de middag de sleutel op bij het appartement. Als we de buurt inrijden blijkt de buurt toch wat minder te zijn dan we van onze wandeltocht in april nog wisten te herinneren. De verhuurster en haar man begroeten ons en laten het appartement zien. Het uitzicht over zee is mooi en het interieur kan wel een opknapbeurt gebruiken maar daar is de prijs ook naar. De verhuurster legt uit waar we alles kunnen vinden en hoe alles werkt. In de keuken laat ze de wasmachine, de kastjes en de laatjes zien. Op het moment dat ze de besteklade opentrekt slaat het hart van ons alle vier een keertje over. Een mega, mega, mega grote kakkerlak kijkt ons aan, staat even stil om daarna roetsj, roetsj ergens achter in de lade te verdwijnen. We staan aan de grond genageld en het valt even helemaal stil. Wow dit is echt de grootste die we hier gezien hebben. Mark blijft herhalen “het was net een mus, zo groot”. De verhuurders reageren direct door de besteklade leeg te halen en de hele keuken op zijn kop te zetten. “Hier hebben we nooit last van hoor” en WE PAKKEN HEM, klinkt het in het gebrekkig doch strijdlustig Duits. Ze bieden aan om alles nog een keertje schoon te maken maar wij hebben al gegeten en gedronken. Als er 1 zo n grote is dan zijn er meer en dat willen we mijn ouders niet aan doen. We hebben nog een paar uur voordat het vliegtuig landt dus opnieuw zoeken naar een plekje dat aan alle voorwaarden voldoet en dan zonder kakkerlakken. We slagen erin om een plekje te vinden aan een mooi plein midden in de stad met uitzicht op oa de cruiseboothaven. Om niet weer de mist in te gaan maken we eerst een afspraak om het appartement te bekijken voordat we het definitief boeken. Binnen een half uur staan we in een net opgeleverde studio met een mooi balkon, super uitzicht en bedrijvigheid voor de deur. Dat later blijkt dat het eigenlijk te warm is om de schuifpui dicht te doen en er op het plein een mega dancefestival wordt gehouden tot ver in de nacht laten we voor het gemak maar even achterwege ;-). We hebben er in ieder geval geen kakkerlakken gezien.

In de week die volgde hebben we mijn ouders Gran Canaria laten zien met de huurauto. De ontzettende toeristische zuidkust, de ruige westkant en het adembenemende binnenland waar we onze eigen cactusvruchten plukten. Onze ouderwetse tomtom heeft een toproute van Teror naar Valsequillo (kortste route aangeven) over de mooiste weggetjes en kleine straatjes. Het weer was prachtig.

Zaterdags hebben we mijn vader meegenomen op een zeiltochtje de Atlantische Oceaan op. Hij heeft vanaf moment 1 Bolle een keer onder zeil willen ervaren en dit was zijn kans. Het weer was ons gunstig gezind en Bolle blies met een mooi gemiddelde van 5,5 knopen even heen en weer. Goedgekeurd door pa Wolthuis. Wij mogen er mee verder.

Een van de hoogte punten was onze tocht door het binnenland van Gran Canaria via Telde naar Punta de las Nievas (hoogste punt). Als cadeau krijg je een mooi uitzicht op Roque Nublo en de Teide op Tenerife. Eerder die dag hadden we bij een supermarkt de koeltas al gevuld met vlees en ijsblokjes. Bij onze eigen verkenningstocht op Gran Canaria ergens in april waren we namelijk een mooie plek tegen gekomen hoog in de bergen waar het vol staat met zitjes en BBQ s. We wilden mijn ouders dus graag verrassen met een stop op deze bijzondere plek. Toen was het 14 graden maar nu zaten we heerlijk in de zon te genieten van ons BBQ vlees. Als je op Gran Canaria bent is dat zeker een aanrader (Coördinaten: 27,9673680 – 15,5829470 aan de GC-600).

En dan is de vakantie al weer om. Voor mijn ouders met iets te weinig slaap in een warm appartement maar wel zonder kakkerlakken en een ervaring rijker. Dit bezoek was een mooi verjaardagscadeautje, bedankt dat jullie het durfden zo zonder, camper, boot of caravan ;-).

About

View all posts by

2 thoughts on “Van kakkerlak tot BBQ

  1. Mooi verslag en leuke foto’s! Wat lijk jij op je moeder, Melinda. Gelukkig dat jullie die kakkerlak ontdekten! Ze schijnen ’s nachts en masse tevoorschijn te komen en over je bed te lopen…brrr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *