Voor de wind

Het lijkt wel of Bolle een excursie is voor de dolfijnen. Vandaag ook weer tig dolfijnen naast, onder en nog net niet over de boot. Ze zijn zeker 2 uur lang blijven rondspringen bij Bolle. We hebben geprobeerd onderwaterbeelden te maken. Een pikhaak met daaraan een waterdichte actioncam moest het werk doen. Laten we zeggen dat we nog in opleiding zijn voor het vastleggen van de onderwaterwereld, de try-out beelden volgen natuurlijk in het BolleBericht. Wat ons vooral verbaasde is dat als je zo n stok met een camera in het water steekt de dolfijnen er echt geen krimp om geven. Het had me niets verbaasd als ze er nog even naar geknipoogd hadden.

Qua nacht vond ik het echt een beroerde nacht. Het eten koken was al een uitdaging maar de stamppot witte kool smaakte goed dus dat was het schrap zetten, bijna omvallen ed waard. Het contact met Rene waar we elke avond naar uitkijken lukte niet en de boot bleef hobbelen en schuiven op deze koers. Ik heb drie slaapplekken geprobeerd maar kon de slaap nergens vatten. We maakten er korte nachtwachten van zodat we beiden wel even konden liggen en elk kwartiertje slaap was meegenomen. Op den duur hebben we er toch voor gekozen om het onszelf niet al te moeilijk te maken en niet meer pal voor de wind te zeilen. We gaan nu voor de ‘optimale koers’. Hierdoor maken we iets meer mijlen maar hebben we meer snelheid dus dan komt het onder streep ongeveer op hetzelfde neer. Daarnaast is het leven aan boord een stuk comfortabeler dan op voordewindse koersen. Voor de oplettende lezer kan dit natuurlijk invloed hebben op de inzending voor de aankomsttijdprijsvraag die we eerder hebben uitgeschreven;-) Tot nu toe hebben we alle dagen prachtig weer. In de middagen is het heerlijk warm en we zagen dat de watertemperatuur onderhand ook naar 23,1 is gestegen (bijna warm genoeg voor jou toch Annelies van Skadi?).

Ook in de afgelopen 24 uren hebben we een aantal zeilwisselingen gedaan. We hebben op vol zeil gevaren inclusief de bezaan. Dit was prachtig voor gisteren overdag. De nacht weer in een gereefd grootzeil maar bijna niet gereefde genua. De gedachte was om hierdoor minder last te hebben van de golven bij een hogere snelheid. Dat was ook zo maar niet op de voordewindse koers die we in eerste instantie voeren. Vandaag overdag hebben we lange tijd op de genua gevaren en uiteindelijk het grootzeil bijgezet omdat de wind wegviel. De windsterkte varieert sterk van soms 8 naar 20 knopen dus onze zeilvoering moet voor beide geschikt zijn.

iPodfavorieten van vandaag waren: Alt-J voor Mark en Ben Howard voor Melinda.
Nou eens even zoeken of ik nog ergens een broodrecept offline heb bewaard, anders doen we het morgen maar met roggebrood, pannenkoeken of afbakbrood.

Huidige stand van zaken:
Tijdstip: 15 januari 17.30 Canary tijd
Afgelegde afstand: 127 mijl (etmaal)
Afstand tot Kaapverden: 236 mijl
Gemiddelde snelheid: 5.3
Huidige snelheid: 6,3
Watertemperatuur: 23,1 graden (wow)
Visscore: 1 tonijn en bijna eentje die net te vroeg door had dat ie op de BBQ zou komen, foetsie was ie. En drie inktvissen verspreid aan boord.

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *