“All well on board?”

“All well on board?” klinkt het door de speaker van de SSB. Het is gisteravond eindelijk gelukt om een normaal gesprek te kunnen voeren met Rene van Pimentao die in Mindelo op de Kaapverden ligt. Dat we steeds dichterbij komen zal daarbij een grote rol spelen. Daarintegen is het wel steeds lastiger om weerkaarten binnen te krijgen, positieraporten te versturen en de dagelijkse update naar de site te sturen. Het kan aan de atmosfeer liggen, de afstand tot de walstations en waarschijnlijk is het een combinatie van beide. Als we dus een bericht verstuurd krijgen is het een lucky shot.
Het antwoord op de vraag van Rene was: “all well on board. Het gaat prima”. Gisteravond nam de wind toe naar een mooie steady 17-23 knopen. We konden de zeilen zetten voor de nacht en hebben er tijdens onze wachten ook niet veel aan hoeven doen. We passeerden ons halfway punt, gaven elkaar een kus en ik ging naar bed. Slapen was wat lastig vannacht doordat door de windtoename de golven ook weer meer aanwezig waren. Een meter of twee en dan moet je je goed vastzetten in bed met kussens. Of je maakt gebruik van ons bankbedje. Daar lig je met een paar extra kussens volledig klem tussen de tafel met het slingerzeiltje en de rugleuning. Voelt wat vreemd en voor de draaiers onder ons niet echt de meest aangename keuze.

Gisteravond begon ik in de de Alchemist van Paul Coelho. Precies het juiste moment om deze klassieker te lezen. Tijdens mijn laatste nachtwacht lees ik de laatste zinnen. Het boek sterkt me in mijn gevoel waarover ik gisteren al schreef, dat ik blij ben met de keuzes die ik gemaakt heb, ze vallen op hun plek. Laat ik er op dit moment, in dit blog maar niet verder induiken. Voor degene die het boek niet gelezen hebben. Die hebben mooi leesvoer als het zo ver is en die snappen me op dat moment waarschijnlijk wel ;-).

Op dit moment zit ik heerlijk in de zon op een wiebelende boot het blog te schrijven. Mark geniet van een welverdiend middagdutje omdat hij ’s nachts de slaap niet zo goed kan vatten. Na een uur springt hij uit bed om de zaag in het plafond te zetten. “Het kraakt zegt ie” en na het zagen “nu niet meer”. We varen rond de 5,5 knp en tellen ipv af naar ons half way point af naar onze bestemming Mindelo. We hebben onderhand al 5 verschillende lures (visaas) geprobeerd maar tot nu toe heeft een vis oid eentje er volledig afgehapt, van eentje heeft een vis een hap uit de buik genomen en de anderen komen onverrichte zake weer aan boord. De goedkope Chinese lure waarmee we de tonijn vingen miste na die beet gelijk zijn staart en één oog dus die was ook niet meer in staat om ons van een mooi visje voor op de BBQ te voorzien.

Huidige stand van zaken:
Tijdstip: 14 januari 17.00 Canary tijd
Afgelegde afstand: 125 mijl (etmaal)
Afstand tot Kaapverden: 360 mijl
Gemiddelde snelheid: 5.2
Huidige snelheid: 5,7
Watertemperatuur: 21,6 graden
Visscore: 1 tonijn

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *