Gast aan boord: Sarah beleeft!

Hallo,
Ik ben Sarah (10 jaar) en ik ben op vakantie in Portugal, nou ja??? Ik ben samen met mijn broertje en zusje en mijn vader en moeder op bezoek bij Mark en Melinda. Ik heb een logboek bijgehouden van een paar dagen. Ik begin bij dinsdag 3 November:

Dinsdag 3  November
We zitten in  de trein van Baflo naar Groningen. In Groningen moesten we overstappen. We namen  de trein naar Leer. Ik heb veel gezien onderweg, Mooi uitzicht, maar ook industrie. In Leer moesten we weer overstappen, we namen de trein naar Bremen. In Bremen namen we de taxi naar het vliegveld.  Daar gingen we door de douane. Dat was een heel gedoe, want  mama moest haar schoenen uitdoen omdat er  metaal aanzit. Toen moesten we een tijdje wachten, ik heb foto’s gemaakt van de vliegtuigen die opstegen. Daarna konden we eindelijk in het vliegtuig stappen. Ik had er heel zin in! De stewardessen gingen allerlei dingen uitleggen, daarna deden ze hetzelfde, maar dan in gebarentaal voor de dove en slechthorende mensen. Eindelijk stegen we op.  Eerst reed het vliegtuig naar de landingsbaan, toen reed het heel hard en stegen we op.  Ik had een heel klein beetje last van mijn  oren. Het was een mooie vlucht. Het vliegtuig maakte bochten en het land zag er prachtig uit. Toen we gingen landen had ik wel heel last van mijn oren, ik was blij toen de vlucht voorbij was. Mark en Melinda wachten op ons in  het mega gebouw dat bij   het  vliegveld hoorde. We gingen in de metro en ik zag allemaal palmbomen. Eigenlijk was het meer een tram dan een metro. Dat komt omdat de metro niet onder de grond ging. Toen we de metro uitgingen moesten we nog een eindje lopen naar de jachthaven. Het was een hele vieze jachthaven. Volgens mij had Melinda macaroni gekookt. We hebben nog wat gedronken en gingen toen slapen, want we  waren heel moe.

 

Een vliegtuig in Bremen

Woensdag 4 November
We gingen naar het strand! Ik heb er veel foto’s gemaakt met mijn camera. Er was ook een soort zwembadje gemaakt, maar daar nochten we niet in omdat het was gesloten. We gingen met de bus naar het stadje Porto. Daar heb ik ook foto’s gemaakt. Toen het ging regenen zijn we in een Katholieke Kathedraal gaan schuilen. Er was ook een put met allemaal tekentjes. De straten waren heel stijl. Je kon door de vervallen huizen zien dat er een heel groot verschil was tussen rijk en arm. We hebben pannenkoeken en macaroni gegeten.

Donderdag 5 November
We hebben tosti’s als ontbijt gehad. Hmm… Lekker! Hanna, Gijs en  ik  hebben in de Atlantische Oceaan gespeeld, met de mega branding. Ik heb een paar foto’s gemaakt. Er was best veel rotzooi en viezigheid op het strand. Toen zijn we naar de markt gelopen, dat was 20 minuten. We hebben op de heenweg ook een zeeschip zien vertrekken. Op de markt hebben we appels gekocht. Daarna zijn we weer terug gegaan naar de Bolle. We hebben tortilla’s gegeten.

Vrijdag 6 November
Vandaag zijn we naar de Marina haven van het stadje Porto gegaan. Er waren best wel hoge golven op de oceaan.  De golven waren 2 meter. Vooral in de ingang van de haven ging het tekeer. We gingen naar een gebouw en daar had je veel verschillende verdiepingen. Gijs en Hanna hebben op de speelgoed afdeling iets gekocht, maar ik niet. Er zat ook een soort restaurant in het gebouw, daar hebben we met z’n allen gegeten en gedronken, de Portugese appelsap vond ik niet zo lekker.
Mama vond de Port niet lekker. Het is in Portugal veel warmer dan in Nederland. Ook als het regent voel je de warmte.

Zaterdag 7 November
We hebben 8 uur lang gemotord met de boot. Heel af en toe probeerden we te zeilen, maar dan stond er geen wind genoeg. Het was lekker warm. We hebben  dolfijnen gezien!! Daar heb ik een filmpje van gemaakt, ik heb ook de golven geprobeerd te filmen, met behulp van een boot die langs  kwam.Toen we de op de bestemming kwamen stond er stroom tegen en golven mee. Heel irritant. We hebben tosti als avondeten gegeten.Ik heb ook een foto gemaakt van de zonsondergang. Daarna ben ik dit allemaal gaan typen.

About

View all posts by

7 thoughts on “Gast aan boord: Sarah beleeft!

 1. Hoi Sarah,

  Wat een avonturen zeg! Heel leuk om te lezen. Hij je ons de komende dagen op de hoogte? Heel veel plezier nog meid!

  Liefs aan jullie allemaal en groetjes van Emie Jw Emma en Chris

 2. Wat heb je dit goed geschreven. Echt leuk om te lezen. En ook prachtige foto s.
  Groetjes Evelien (je papa en mama kennen mij wel)

 3. Hallo Sarah,

  Wat ben jij een bofkont zeg! Gewoon een extra vrije week van school en dan ook nog eens zulke mooie dingen zien en bleven.
  Ik ben best een beetje jaloers!

  Geniet nog even van deze extra vakantie en ik blijf je blog lezen!

  Groetjes,

  Saskia Kramer

 4. Hallo Sarah wat heb je een leuk stuk geschreven. Je hebt schrijversbloed in je. Nu jij ons zo goed op de hoogte houdt is het net of wij ook een beetje in Portugal zitten.
  Leuk hoor.
  Groetjes Marjolijn

 5. Ik ben een vriendin en een klasgenoot van Sarah. Ik vind het erg leuk om te lezen wat zij beleeft in Portugal Veel plezier nog verder, Sarah! Xxx Maud

 6. Lieve Sarah, wat heb je je belevenissen mooi opgeschreven! Als je weer een spreekbeurt moet maken voor school heb je veel te vertellen!
  Ik kan bijna niet wachten tot jullie weer thuis zijn zodat ik al je verhalen en foto’s en filmpjes kan meebeleven!
  Lieve groetjes en veel plezier samen!
  Liefs van oma Els.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *