BOOTschappenlijst

voorraadEr bestaat een boekje ‘lijstjes voor zeilers’. Een handig ding en ik heb er als lijstjes liefhebber al veel gebruik van gemaakt. We hebben diverse to do lijstjes en shoplijstjes. De langste lijst op dit moment is onze BOOTschappenlijst. Een verschrikkelijk ding. Ik zag er tegenop om hem te maken, ik zie er tegenop om er mee naar de winkel te gaan, ik kijk al helemaal niet uit naar het moment van *pling* dat is dan zoveel euro, zoveel #au. En daarna alles in de bijboot laden en dan nog ergens aan boord van Bolle weten stouwen, brrr. Maar ja als we weg willen moet dat wel gebeuren dus mocht je nog aanvullingen hebben op deze BOOTschappenlijst laat het ons dan zo snel mogelijk weten dan kunnen we het hier nog ergens opzoeken in Las Palmas.
[gview file=”http://bolle56.nl/wp-content/uploads/2016/11/Boodschappenlijstje.pdf”]

About

View all posts by

2 thoughts on “BOOTschappenlijst

  1. Jeetje Melinda wat een bootschappen lijst! Overal in de wereld moeten mensen eten hoor. Op de Kaapverden kun je ook veel krijgen bij de fragata en verse producten moet je kopen op de markt want dan is t ongekoeld en blijft het langer vers. Mayonaise, pindakaas en heel veel producten die ik op je lijst zie kun je daar ook krijgen. Brood is lastiger maar wij hadden roggebrood in blik van de Canarische (Lidl) wat heel lang houdbaar is en prima te eten. In Mindelo is ook een nette slager maar vlees kun je ook bij de Fragata (supermarkt) kopen. Ook hebben ze gepasteuriseerde vruchtenyoghurtjes die ongekoeld bewaard kunnen blijven tot ver volgend jaar, met een beetje vers fruit of fruit uit blik zijn deze heerlijk als ontbijt. Suc6 met de voorbereidingen!

    1. Inderdaad een flinke lijst, verbaasde me er zelf ook over. De helft zal in de winkel uiteindelijk vast wel sneuvelen. Zo werkt dat meestal bij mij. Bedankt voor de tips. De ‘verse spullen van de markt’ tip was ik inderdaad al tegengekomen en ga ik ook zeker meenemen. Jullie veel plezier daar in Suriname. We kijken uit naar de verhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *