Die eerste keer…..

IMG_6172Die eerste keer met je eigen visconstructie een vis vangen, dat is magisch. Terwijl ik bezig ben met het bakken van aardappeltjes, koken van broccoli en de kip klaar staat om gebakken te worden, haalt Mark het duikertje met daaraan een paar haakjes binnen. ‘Hé Melin er zit een vis aan’ ‘Ja, grapje zeker zeg ik vanuit de kombuis. ‘Nee, echt waar’. Ik steek mijn kop uit het luik en zie Mark daar met een vis aan een haak staan. Hij pakt de vis beet en probeert humaan het haakje uit z’n bek te krijgen maar met de ietwat oversized haak die wij gebruikt hebben, is dit niet te doen. ‘Waar is de waterpomptang?’. Snel trek ik een luik open en geef het instrument aan Mark. Hij friemelt er wat mee en even later ligt de vis  nog wat na te schokken in de emmer, het is een bloedbad. Nu komt mijn taak, het slachten van het mooie beestje. Op het moment dat ik hem aanraak trilt ie nog. Een grote koffiemok geeft de genadeslag en hij is klaar voor de slacht. Ik haal mijn supermesje uit de la en de Ikea messenslijper. Als een expert zal ik deze vis wel even schoonmaken, eeeehh, nou ja ietwat scheef gesneden langs de graten maar alle ingewanden zijn er zo uit. De kip verdwijnt weer in de koelkast voor morgen en de vis komt op de snijplank, beetje peper en zout, hup in de pan en daarna op het bord met de broccoli en aardappeltjes. Heerlijk zo’n eerste keer!

 

Voor degenen die net als wij nog niet zo thuis zijn in het herkennen van de vissoorten, het ging hier om een lief klein makreeltje.

IMG_6166 IMG_6168 IMG_6167

 

About

View all posts by

4 thoughts on “Die eerste keer…..

  1. Melinda, Makrelen zwemmen in grote scholen en zijn eenvoudig te vangen…. voor de volgende keer…. gooien …. inhalen… gooien inhalen

    1. Maar niet als we te snel varen….. Maar we hebben geluisterd naar je advies en de afgelopen keer hadden we er 4 stuks. 1 helaas ontsnapt door een niet echt doordachte actie maar de andere drie hebben zich lekker kunnen warmen aan de BBQ ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *