Eventjes terug

Voor een paar bezoekjes willen we graag naar Nederland. En als je dan toch naar Nederland rijdt, dan is het handig om allerlei zaakjes te regelen die in het buitenland moeilijker zijn. We willen bijvoorbeeld een extra rif in het nieuwe grootzeil. Ik heb aluminium nodig om het bed en onderliggende watertank aan te passen. Onderdelen voor onze Aladdin lamp zijn in Nederland makkelijk te vinden en een ouderwets tufnol katrol voor de schoot van de bezaan weet ik zo te liggen. De hepatitis opvolgprik ligt ook voor ons klaar. Kortom, we gaan eventjes naar Groningen op vakantie.

De auto die we huren kost in verhouding met een Nederlandse huurauto weinig en we willen wat gewichtige spulletjes van de boot halen die we toch niet meer gebruiken. Waarschijnlijk nemen we ook wel het een en ander mee terug uit Nederland. De optie om met het vliegtuig te gaan valt hierdoor al snel af.

Over de trip zelf is niet zoveel te vertellen. Het is een lange weg van 2100 kilometer die we in zo’n 19 uur hebben afgelegd. Spanje heeft imposante bergen en mooie slinger snelwegen met schitterende viaducten en bruggen. Frankrijk is Frankrijk, ik wil er als boom nog niet staan. België stoot en hobbelt en Nederland is natuurlijk niets veranderd in die drie maanden dat we weg zijn. Ons bezoek in Nederland was leuk. Het zeil is gemaakt (in amper 3 dagen tijd, super service van UBSails). We hebben geshopt, gegeten, omhelst en vaarwelst. Kortom, hartstikke leuk allemaal en nu weer heerlijk ’thuis’ aan een lege steiger, heerlijk aan de snert. Hier zijn een paar foto’s:

Bij UB in Enkhuizen

Onderweg in Spanje

Mark in C3Bolle ligt er nogSnert

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *