Kennis houdt je thuis

Hij was bijna ten einde raad. Wat geef je een vrouw die alles al heeft (en eigenlijk zelfs veel te veel) op haar verjaardag als ze over een dik half jaar toch het ruime sop kiest. Ik stuurde hem een app met twee foto’s van boeken op Bol.com. Ver na mijn verjaardag (de brievenbus was te klein en de postbezorger hield er zou zijn eigen schema op na) ontving ik de boeken in cadeauverpakking. 1 boek is uit en ik hoop toch echt niet dat ik zo vaak zeeziek ga zijn als de hoofdpersonen in dat boek (400 maandagen). Na het lezen vroeg ik me af hoeveel je vooraf eigenlijk moet weten of eigenlijk wil weten. Zeker met het aantal zeemijlen dat ik op de teller heb staan, is het sowieso de vraag of je moet beginnen aan een flinke (wereld)reis. Althans velen zeggen ‘je moet ervaring hebben’. Jah duh, dat snap ik en daarom stap ik dus op die boot en varen we weg. Voorbereid op tig scenario’s in ons hoofd die in het echt altijd weer anders zullen zijn. Alles ik alles zou weten dan ging ik denk ik nooit weer weg. Te veel kennis en te weinig ervaring zou je nog wel eens thuis kunnen houden……

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *