Nog een rondje Lanzarote

Het heeft wat voeten in aarde gehad maar begin april zijn ze echt geweest. Els en Harrie. Harrie op klompen en Els in in de wolken. Goede vervoersmiddelen waarmee ze het hele eiland kunnen verkennen.

Ze komen aan met een groot pakket wat ze de hele weg mee hebben mogen zeulen. Onze nieuwe watermaker! Persoonlijk pakketvervoer is een stuk veiliger dan via de post want het is maar de vraag of je het dan uberhaubt krijgt. Je kunt je altijd opgeven als pakketbezorger voor ons en wellicht levert dat nog een leuke korting op voor je vliegreis. Geldt trouwens alleen voor nieuwe aanvragen 😉

Maar oke terug naar de visite. We leveren Els en Harrie af bij hun appartement in Arrecife. Ruim, schoon, eigen kookgelegenheid, groot balkon en met uitzicht op zee. Een prima plek waar Mark en ik ook in de week die volgt graag  ’s avond nog even de Ikea bank naar buiten slepen om te relaxen. We struinen met ons viertjes een beetje tussen de wegwerkzaamheden van Arrecife door naar een plek om nog een hapje te eten op dit late uur. In de week die volgt is Mark chauffeur, Melinda reisleiding en vallen Harrie en Els van de ene verbazing in de andere op Lanzarote.
Dia1
We wennen aan het gegil bij hoge hoogtes en rijden gewoon door want we weten dat er wordt genoten van de beloning van het prachtige uitzicht. Mark en ik kijken elkaar glimlachend aan als we op de achterbank weer horen hoe indrukwekkend al die zwarte velden met lava zijn (ook bekend als ‘zwarte rommel’). We kennen het eiland ondertussen redelijk goed en toch zijn er ook plekken die ons nog weer verrassen zoals de jardin de cactus (die we bij de eerste bezoekersronde te duur vonden) en de Cueva de los Verdes. Na de eerste claustrofobische ervaring schiet de paniek bij Els omhoog. Ik snap het gevoel en ben ook niet verbaasd dat ze rechtsomkeert maakt en weer terug naar het licht snelt en ons met ons drietjes ver onder de grond achter laat. Het is een flinke tippel maar zeker de moeite waard om te zien wat er allemaal kan ontstaan bij zo’n vulkaanuitbarsting.
Dia2
Er is 1 plekje op Lanzarote waar ik verliefd op ben en dat is La Santa. Een heel klein vissersdorpje waar de visboten allemaal op de wal staan op een trailer en die er elke dag in en uit gaan. Els en Harrie doen het prima op de foto tussen de mooie blauwe bootjes en genieten volop van hun vakantie. Ze drinken Leche y Leche, eten canary aardappeltjes en zijn net als wij dol op de Pedron pepertjes.
Dia3
In de haven waait het die week echt hard. Daar zijn we dus niet veel geweest. Het balkon van Els en Harrie ligt lekker in de luwte en het uitzicht op de ankerende boten en kleine visbootjes aan de moorings is prima voor een weekje. Het afscheid komt al weer snel en met een paar leuke souvenirs keren Els en Harrie huiswaarts. Voor ons is het ook tijd om verder te varen na een dikke maand Lanzarote en Fuerteventura lonkt met haar mooie stranden en bijna altijd zon.

About

View all posts by

One thought on “Nog een rondje Lanzarote

  1. We hebben echt heel erg genoten!
    Dat ik niet een kilometer lang onder de grond in een krater durfde te lopen, vind ik achteraf wel jammer! Toch geen spijt dat ik teruggegaan ben toen het nog kon!
    Doodeng!!
    Bij deze wil ik zelf nog even vermelden dat Mark en Melinda goed voor ons gezorgd hebben! Er was gedacht aan eten voor de volgende morgen in ons appartement en zelfs hebben ze voor ons gekookt in onze knusse keuken!
    Kortom, we hebben een geweldige gezellige week gehad op Lanzarote en het afscheid viel me zwaar! Niet wetend wanneer we elkaar terug zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *