Santiago de Sinterklaas

In een vorig blog meldden we iets over de pakjesboot. Dit bericht gaat over Sinterklaas. We hebben hem gevonden!

In de buurt van A Coruna ligt een echt bedevaartsoord. Het is de plek waar het lichaam van de apostel Jakobus begraven ligt. Pelgrims lopen via bekende wandelroutes naar deze plek, Santiago de Compostella. Zelfs vanuit Nederland en de rest van Europa.

Wandelroutes vanuit heel Europa naar Santiago
Wandelroutes vanuit heel Europa naar Santiago

Stel dat we de huurauto al hadden ingeleverd, dan zouden we het stukje van 75 kilometer, van A Coruna naar Santiago, ook graag gelopen hebben ;-). Met de auto gaat het wel een stuk sneller.

In het oude centrum van Santiago de Compostella staat de kathedraal. Wij weten inmiddels dat het daar druk is op zondag. Dat betekent rijen mensen voor de ingang van de bezienswaardige kerk waar op dát moment een mis aan de gang is.

santiago de compostella

De kathedraal, de mis en het orgel waar de diepste tonen uit komen die ik ooit gehoord heb, zijn indrukwekkend. Het graf van Jakobus heeft een speciale plek in de kathedraal en is, naar het lijkt, volledig van goud.

santiago 3 santiago 2

 

 

 

 

 

 

 

En inderdaad, in de buurt van het gouden graf van de apostel komen we Sinterklaas tegen. Met mijter en staf, zonder zwartepieten.

sinterklaas

 

 

About

View all posts by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *